Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
бадеми бадем | 200 g g | |
чушки чушка | 4 бр. бр. | |
фалафели фалафел | 800 g g | |
портокали портокал | 1 бр. бр. | |
резене/фенел резене/фенел | 2 бр. бр. | |
сол сол | ||
черен пипер черен пипер | ||
маслиново масло маслиново масло | 4 с.л. с.л. | |
бадемова напитка бадемова напитка | 800 ml ml | |
мащерка мащерка | 1 ч.л. ч.л. | |
полента полента | 200 g g | |
магданоз магданоз | 1 връзка връзка | |
чесън чесън | 1 скилидки скилидка |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listЦаревична полента със зеленчуци и фалафели
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Загряваме фурната на 190° С. Накълцваме бадемите и ги запичаме в горещ тиган без олио, след което ги оставяме да изстинат.
Измиваме чушките и ги нареждаме върху тавата за печене заедно с фалафелите.
Настъргваме кората на портокала и изстискваме сока. Измиваме и нарязваме фенела и го мариноваме в малка касерола със сол, черен пипер, 2 с.л. маслиново масло и половината кора и сока на портокала. Поставяме касеролата при чушките във фурната и печем за около 18 min.
През това време слагаме бадемовата напитка да заври в тенджера и я подправяме с малко мащерка, сол и черен пипер. Внимателно добавяме царевичния грис, като разбъркваме и намаляваме температурата. Разбъркваме непрекъснато полентата, докато се готви.
Отново намаляваме температурата и оставяме да набъбне на най-ниската степен.
Измиваме магданоза, подсушаваме и нарязваме на ситно. Обелваме и нарязваме чесъна на ситно. Смесваме магданоза с чесъна, черния пипер, 2 с.л. маслиново масло и останалата портокалова кора.
Поставяме полентата в чиния, отгоре подреждаме 1 чушка, 2 парчета фенел и няколко фалафела и поливаме с магданозения сос. Поръсваме с бадемите.