Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
За тестото
пшенично брашно пшенично брашно | 300 g g | |
яйца яйца | 3 бр. бр. | |
прясно мляко прясно мляко | 50 ml ml | |
краве масло краве масло | 50 g g | |
бакпулвер бакпулвер | 2 пакетчета пакетче | |
захар захар | 50 g g | |
сол сол | 2 g g |
За плънката
ябълки ябълка | 150 g g | |
орехи орех | 50 g g | |
захар захар | 50 g g | |
краве масло краве масло | 20 g g | |
кленов сироп кленов сироп | 10 ml ml | |
стафиди стафида | 50 g g | |
маково семе маково семе | 20 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listКифлички с ябълки, орехи и стафиди
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Правим тестото като в купа пресяваме пшеничното брашно, добавяме разтопеното масло, смесено със захар, яйцата, солта и млякото. Добавяме бакпулвера, объркваме сместа и месим до получаването на тесто. Покриваме го и оставяме за около 30 min, за да втаса. След това го преместваме в хладилник, за да се охлади.
Почистваме и настъргваме ябълките. В тиган слагаме масло, добавяме ябълките и започваме да задушаваме, като бъркаме непрекъснато да не загорят.
Добавяме захарта, предварително накиснатите за около 30 min и отцедени стафиди и изпечените на сух тиган орехи. Накрая добавяме кленовия сироп и оставяме сместа да изстине.
След като тестото е втасало, го изваждаме от хладилника и на плот поръсваме малко брашно, слагаме тестото и разстиламе до получаването на тънък кръгъл лист. Нарязваме тестото на осем равни триъгълници. Равномерно разпределяме плънката в най-широката част на всеки триъгълник и навиваме към най-тясната.
В подходяща тава слагаме хартия за печене и подреждаме навитите кифлички. Разбиваме един жълтък и ги намазваме равномерно, поръсваме с мак. Печем на добре загрята фурна на 180 °C за около 25 – 30 min.