Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
свински врат
свински врат (без кост) | 600 g g | |
круши круша | 1 | |
ябълки ябълка | 1 | |
мащерка мащерка | 1 стръка стрък | |
розмарин розмарин | 1 стръка стрък | |
грах
грах (консервиран) | 200 g g | |
картофи картоф | 600 g g | |
сметана за готвене сметана за готвене | 80 ml ml | |
краве масло краве масло | 50 g g | |
сол сол | ||
черен пипер черен пипер |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listСвински врат, шпикован с ябълка и круша, и пюре от грах
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Измиваме и обелваме крушата и ябълката и ги нарязваме на тънки слайсове по дължина. Правим по няколко напречни разреза във всяка пържола и пъхваме парченца ябълка и круша във всяко оформило се джобче.
Овкусяваме вече шпикования свински врат със сол, черен пипер и ситно нарязаните мащерка и розмарин. Слагаме го в подходяща тава без вода и без допълнителна мазнина и печем 50 min в предварително загрята на 180°С фурна.
Сваряваме обелените картофи и ги прецеждаме. Прибавяме към тях 200 г отцеден грах, както и загрятата на котлон сметана и разтопеното масло. Пасираме и овкусяваме със сол и черен пипер.
Поднасяме шпикования врат с гарнитура от грахово пюре