Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
яйца яйца | 6 бр. бр. | |
кисело мляко кисело мляко | 200 g g | |
червен пипер
червен пипер (пушен или сладък) | 1 с.л. с.л. | |
масло масло | 50 g g | |
сирене сирене | 100 g g | |
оцет оцет | 2 с.л. с.л. | |
чесън чесън | 5 скилидки скилидка |
За хляба
брашно брашно | 250 g g | |
вода
вода (топла) | 150 - 180 ml ml | |
суха мая суха мая | 1 пакетчета пакетче | |
масло
масло (разтопено) | 50 g g | |
олио олио | 5 с.л. с.л. | |
захар захар | 1 ч.л. ч.л. | |
сол сол | ||
черен пипер черен пипер |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listЯйца по панагюрски и домашни питки на тиган
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Активираме маята в захарта и топлата вода.
Добавяме разтопеното масло, брашното, солта и пипера и омесваме пухкаво тесто.
Оставяме да втаса на стайна температура за 45 min.
Оформяме малки топчета и разточваме върху набрашнена повърхност. Оставяме да почине за 10 min.
В нагорещен тиган добавяме олио и запържваме питките от всяка страна до златисто.
Яйцата приготвяме като слагаме тенджера с вода да заври, след което оставяме на умерено слаб огън и добавяме оцета. Правим водовъртеж с помощта на кухненска тел или бъркалка и внимателно поставяме яйцата 2 по 2. Готвим по 3 min.
В тиган запържваме ситно нарязания чесън в маслото и червения пипер.
Смесваме киселото мляко с натрошеното сирене и поднасяме яйцата.