« Назад

Агнешка супа с пресен джоджен и кисело мляко

супа

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

85 min
(8)
Време
Трудност
8 Рейтинг
Агнешка супа с пресен джоджен и кисело мляко
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 85 min

1. Почистваме и нарязваме на кубчета агнешкия комплект и го сваряваме за около 30 min. Изваждаме дреболиите и прецеждаме бульона.

2. Изчистените зеленчуци режем на ситно. Последователно задушаваме лука, морковите и чушките. Добавяме нарязаните агнешки дреболии, овкусяваме със сол, черен пипер, пресен джоджен, пресен чесън, червен пипер, добавяме ориза и бульона от сварените дреболии.

3. Оставяме да ври около 45 min на бавен огън до готовност. Накрая нарязваме дивия лук и доматите на кубчета и ги прибавяме към супата. Преди да свалим супата от огъня, я пресичаме с жълтъците, след което добавяме пресен джоджен.

Поднасяме с топчета от цедено кисело мляко.