« Назад

Агнешка яхния с ориз, спанак и див лук

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

120 min
(16)
Време
Трудност
16 Рейтинг
Агнешка яхния с ориз, спанак и див лук
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 120 min

1. Почистваме и нарязваме на малки късчета агнешкото, като го отделяме от костите. В тенджера сипваме олио и задушаваме месото. Добавяме нарязаните на ситно лук, кладница и спанак, заедно с ориза и настъргания домат.

2. Овкусяваме със сол, черен и червен пипер, пресен чесън и пресен джоджен. Доливаме бульона и готвим на бавен огън около час, като разбъркваме периодично.

3. Изцеждаме киселото мляко и го объркваме със ситно нарязан пресен джоджен и див лук.

 Поднасяме с пушен червен пипер.