« Назад

Агнешки гювеч по шопски

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

210 min
(3)
Време
Трудност
3 Рейтинг
Агнешки гювеч по шопски
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 210 min

Обезкостяваме месото с помощта на остър нож и го нарязваме на парчета. Овкусяваме го със сол, черен и червен пипер и го запечатваме на сух тиган, без мазнина.

В отделна тенджера задушаваме зеленчуците в загрятото олио – първо слагаме лука и моркова и след това прибавяме останалите, като предварително обелваме домата и отстраняваме семките му.

Овкусяваме задушените зеленчуци със сол, черен пипер, накълцания чесън и нарязания джоджен, след което ги поставяме заедно с месото в гювеч и доливаме зеленчуковия бульон.

Поставяме гювеча в студена фурна и я включваме на 180° С. Печем два часа и половина – три.

Разбиваме жълтъците с биволското мляко и брашното и с тази смес заливаме готовия гювеч, след което го допичаме за 10 min на 180 – 200° С. Поднасяме ястието, поръсено със ситно нарязан див лук и пушен червен пипер.