« Назад

Агнешко за споделяне

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

150 min
(2)
Време
Трудност
2 Рейтинг
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 150 min

Почистваме добре агнешкия бут и го надупчваме с нож, като в прорезите поставяме по скилидка чесън и стръкче розмарин. Втриваме добре червения пипер в месото и овкусяваме със сол и черен пипер. Нарязваме червения лук на едро и го поставяме на дъното на голяма тава. Отгоре слагаме агнешкото , поливаме с малко маслиново масло и добавяме бялото вино. Запечатваме тавата с алуминиево фолио и печем 2 часа на 180°С, след което отстраняваме фолиото и печем още 20 мин, докато хване златист загар. Обезкостяваме изпечения бут и накъсваме на малки парченца. Измиваме боба от консервата. И го задушаваме с малко лук за няколко минути.
Нарязваме зеленчуците в купа и ги овкусяваме с маслиново масло, лимонов сок и сол.
Разтопяваме маслото в тиган, слагаме ½ ч.л. червен пипер и затопляме хлебчетата за 30 секунди.
Поставяме всичко на масата на дъска – месото, хлебчетата, купичка със заквасена сметана, салатата, боба и пресния чесън. Даваме на гостите възможност сами да сглобят питките си със сметаната, месото, зеленчуците и боба.