Верига от любими рецепти
Алпийски макарони с ябълков мус

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

пене ригате паста пене ригате250 g g
сланина сланина
(шарена)
300 g g
ементал ементал150 g g
картофи картоф500 g g
див лук див лук0,5 връзка връзка
лук лук2
готварска сметана готварска сметана100 ml ml
зеленчуков бульон зеленчуков бульон100 ml ml
ябълков мус ябълков мус720 ml ml
сол сол
черен пипер черен пипер
индийско орехче индийско орехче

Алпийски макарони с ябълков мус

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

55 min
(9)

Начин на приготвяне

1. Обели картофите и ги нарежи на кубчета с големина ок. 2 cm. Вари ги 10 - 12 min заедно с пастата в по-голямо количество подсолена вода. Излей водата, залей ги със студена и ги изсипи в намазнена тава.

2. Обели лука и го нарежи на кубчета. Отдели кожата от сланината и я нарежи на кубчета. Запечи я за 1 - 2 min в тиган с незалепващо покритие. Добави лука и го задуши, докато стане стъклен. Загаси със сметаната и бульона, овкуси с черен пипер и малко индийско орехче и остави да къкри 2 min.

3. Изсипи върху пастата и разбъркай внимателно. Наръси настърганото сирене Ементал и запечи за ок. 30 min в предварително загрята на 200° C фурна.

4. Нарежи дивия лук на колелца и го наръси върху запеканката. Сервирай с ябълковия мус. Към ястието подхожда зелена салата.