« Назад

Алпийски макарони с ябълков мус

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

55 min
(2)
Време
Трудност
2 Рейтинг
Алпийски макарони с ябълков мус
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 55 min

1. Обели картофите и ги нарежи на кубчета с големина ок. 2 cm. Вари ги 10 – 12 min заедно с пастата в по-голямо количество подсолена вода. Излей водата, залей ги със студена и ги изсипи в намазнена тава.

2. Обели лука и го нарежи на кубчета. Отдели кожата от сланината и я нарежи на кубчета. Запечи я за 1 – 2 min в тиган с незалепващо покритие. Добави лука и го задуши, докато стане стъклен. Загаси със сметаната и бульона, овкуси с черен пипер и малко индийско орехче и остави да къкри 2 min.

3. Изсипи върху пастата и разбъркай внимателно. Наръси настърганото сирене Ементал и запечи за ок. 30 min в предварително загрята на 200° C фурна.

4. Нарежи дивия лук на колелца и го наръси върху запеканката. Сервирай с ябълковия мус. Към ястието подхожда зелена салата.