« Назад

Американски пай с кайма

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

70 min
(1)
Време
Трудност
1 Рейтинг
Американски пай с кайма
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 70 min

В тиган загряваме олиото и задушаваме нарязания на ситно лук и настърганите моркови. Добавяме гъбите, нарязани на кубчета, и след като омекнат,  слагаме каймата. Готвим около 15 min, докато стане  кафява, след което прибавяме последователно царевицата, доматеното пюре, бульона, наситнения чесън, сол и черен пипер. Готвим още  10 – 15 min на тих огън, докато сосът се редуцира.
В кръгла тава слагаме един лист бутер тесто, който предварително сме разточили. Разстиламе го по дъното и ръба на тавата и го запичаме в загрята на 220°С  фурна за няколко минути. Изваждаме го и върху него разпределяме равномерно готовата плънка, след което запечатваме с втория лист бутер тесто, като слепваме и прищипваме краищата. Намазваме пая с разбития жълтък, слагаме настърган или нарязан на парчета чедар и печем още  15 – 20 min на 220°С.
След като го извадим, го оставяме да изстине малко, преди да го разрежем и поднесем.