« Назад

Американски палачинки с джинджифилови банани

предястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

40 min
(1)
Време
Трудност
1 Рейтинг
Американски палачинки с джинджифилови банани
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 40 min
Допълнителна информация:

без времето за престояване

1. Обели джинджифила, нарежи го на фини кубчета и го запържи за 1 – 2 min в 3 с.л. горещо масло. Добави меда, овкуси със сока от лимон и остави да изстине.

2. Разтопи останалото масло. Смеси брашното, бакпулвера, захарта, ваниловата захар и солта. Раздели яйцата на белтъци и жълтъци. Жълтъците разбъркай с заквасената сметана и течното масло. Добави към брашнената смес и бъркай, докато стане гладка. Разбий белтъците на сняг, добави ги и разбъркай с движения отдолу нагоре, остави тестото да почива 15 min.

3. За всяка палачинка изпържи по ок. 2 с.л. тесто в малко количество горещо олио. Пържи  на слаб огън, за около 2 min, докато стане златистожълта. Дръж готовите палачинки на топло, докато изпържиш цялото тесто.

4. Обели бананите, нарежи ги на тънки шайби и ги оваляй в джинджифиловия мед. Нареди ги върху палачинките.