« Назад

Американски палачинки с крем от ревен

десерт

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

50 min
(2)
Време
Трудност
2 Рейтинг
Американски палачинки с крем от ревен
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 50 min
Допълнителна информация:

без времето за охлаждане и престояване

1. Обели ревена, нарежи го на парчета и го вари около 6 – 8 min с ябълковия сок, 40 g захар и ваниловата захар, докато започне да се разпада. Остави го да изстине напълно.

2. Раздели яйцата на белтъци и жълтъци. Разбий жълтъците с прясното мляко, останалата захар, солта и 1 с.л. олио. Добави към тях брашното и бакпулвера и бъркай, докато се получи гладко тесто. Остави го да почива 15 min.

3. Разбий белтъка на сняг и го смеси с тестото. Изпържи в малко сгорещено олио 12 малки американски палачинки – за 2 – 3 min от всяка страна. Остави ги на кухненска хартия, за да попие мазнината, и ги поръси с пудра захар.

4. Разбий сметаната на твърд крем и добави ревена и йогурта. Сервирай крема с палачинките.