« Назад

Английска закуска

предястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

25 min
(6)
Време
Трудност
6 Рейтинг
Английска закуска
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 25 min

1. Почисти и измий доматите и гъбите. Разполови доматите.

2. Запържи бекона в два тигана. След това добави наденичките, гъбите и доматите и ги изпържи от всички страни за 5 – 8 min в мазнината от бекона. Постави всичко в тава и я остави на топло в предварително загрята на 75°C фурна.

3. Разтопи в тиган 1 – 2 с.л. масло. Разполови филиите на триъгълници и ги изпържи в сгорещеното масло за ½ – 1 min от всяка страна. Постави и тях на топло.

4. Сгорещи останалото масло в тиганите. Счупи в тях яйцата и ги изпържи на очи. По желание можеш да ги обърнеш. Овкуси със солта и черния пипер и ги гарнирай с оставените на топло продукти. Сервирай с кетчуп.

 

Съвети: Допълнително поднеси още препечен хляб.

Една типична английска закуска стартира със зърнена закуска като корнфлейкс с прясно мляко. После следва пикантната степен от менюто „fry-up“, а на финала – сладко с тост и портокалов мармалад.