« Назад

Арабска супа от леща със спанак

супа

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

40 min
(3)
Време
Трудност
3 Рейтинг
Арабска супа от леща със спанак
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 40 min

1. Обелваме лука, чесъна и морковите и ги нарязваме на кубчета. Задушаваме ги с лещата за 1 – 2 min в сгорещено олио, докато лукът омекне. Наръсваме с подправките, задушаваме за кратко и след това загасяме с горещ бульон. Добавяме дафиновия лист, посоляваме леко и кипваме. Варим под капак ок. 20 min до омекване на лещата.
2. Междувременно почистваме спанака и го измиваме добре. Бланшираме го в голямо количество кипяща подсолена вода за 2 – 3 min. Изливаме горещата, заливаме спанака със студена вода и го оставяме да се отцеди, след това го изстискваме леко.
3. Откъсваме листенцата на магданоза и ги накълцваме на едро. Отстраняваме дафиновия лист от супата и изваждаме 1 черпак моркови и леща. Останалата супа пасираме и я овкусяваме със сок от лимон. Добавяме морковите, лещата, магданоза и спанака и сервираме.

Към ястието подхожда пърленка или безквасна питка.