Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
За соса
маслиново масло маслиново масло | 80 ml ml | |
лук лук | 1 връзка връзка | |
домати домат | 1 kg kg | |
чесън чесън | 4 скилидки скилидка | |
босилек босилек | 2 стръка стрък |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listАранчини с доматен сос
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Свари ориза във вода в съотношение 1:3
2. След това го охлади и го добави към каймата. Към сместа прибави още ситно нарязания магданоз и настърганата скаморца и овкуси със сол и черен пипер
3. Объркай хубаво сместа и офроми топчета с диаметър около 4 cm
4. Топчетата панирай последователно в брашно, разбитите яйца и галетата, след което ги изпържи до златисто в загрятото олио
5. Готовите аранчини отцеди върху кухненска хартия
6. Приготви соса, като задушиш в загрятотомаслиново масло ситно нарязания пресен лук, обелените и нарязани на кубчета домати и накълцания чесън. Овкуси със сол, черен пипер и босилек. Готви, докато сосът се сгъсти достатъчно
7. Поднеси аранчините върху подложка от доматения сос