« Назад

Ароматен гугелхупф* със сушени плодове

десерт

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

80 min
(12)
Време
Трудност
12 Рейтинг
Ароматен гугелхупф със сушени плодове
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 80 min
Допълнителна информация:

без приготвянето на тестото с мая и без времето за втасване и охлаждане

1. Приготви тестото по основната рецепта, като при омесването добави кардамона, кориандъра и 1 ч. л. канела. Остави тестото да втаса, както е указано в рецептата.

2. В това време запечи леко бадемовите стърготини в тиган без мазнина, извади ги и ги остави да изстинат. Нарежи кайсиите на кубчета и ги смеси със стафидите и ликьора Амарето.

3. Разбъркай сместа от сушени плодове и коняк с брашното. Омеси ги с втасалото тесто и бадемовите стърготини.

4. Изсипи тестото в намазнена кръгла форма за кекс с дупка в средата (22 cm Ø) и го остави 30 min покрито да втаса още малко.

5. Печи кекса ок. 50 min в предварително загрята на 180° C фурна. Ако е необходимо, към края на печенето покрий с алуминиево фолио, за да не потъмнее много отгоре. Извади кекса, остави го да изстине и го отдели от формата с обръщане.

6. Смеси пудрата захар с останалата канела и поръси кекса.

Съвет: Подхожда си със сметана и компот от череши.

Гугелхупф* е вид кръгъл кекс, традиционен за Австрия, Швейцария и Германия