« Назад

Ароматни свински гърди с хрупкави тиквички и сладко-кисел сос

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

160 min
(0)
Време
Трудност
0 Рейтинг
Ароматни свински гърди с хрупкави тиквички и сладко-кисел сос
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 160 min

Овкусяваме гърдите със сол и черен пипер. Запечатваме ги от двете страни в тиган със
загрятото олио до златисто. След това ги прехвърляме в тава за печене и ги овкусяваме с канелата, меда, лютия пипер, оцета, звездния анасон, настъргания джинджифил и соевия сос. Разбъркваме добре и доливаме вода, така че почти да покрие месото. Поставяме алуминиево фолио и печем два часа в загрята на 180°С фурна, след което махаме фолиото и печем още около 20 – 30 минути, докато течността се карамелизира. Изваждаме гърдите, поръсваме ги със сусам и ги оставяме да „починат“.
Тиквичките нарязваме на много тънки ленти и ги овалваме в брашното, след което ги потапяме в купа със студена вода и веднага ги пържим в тиган с горещото олио или във фритюрник.
Соса приготвяме, като сложим всички съставки в касерол и бъркаме на умерен огън, докато се сгъсти и постигнем желаната гъстота.
Поднасяме свинските гърди върху пържените тиквички и гарнираме със сладко-киселия сос.