Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
За соса
сок от ананас
сок от ананас (от консерва) | 200 ml ml | |
захар захар | 60 - 70 g g | |
оцет оцет | 3 - 4 с.л. с.л. | |
сол сол | ||
черен пипер черен пипер |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listАроматни свински гърди с хрупкави тиквички и сладко-кисел сос
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Овкусяваме гърдите със сол и черен пипер. Запечатваме ги от двете страни в тиган със загрятото олио до златисто. След това ги прехвърляме в тава за печене и ги овкусяваме с канелата, меда, лютия пипер, оцета, звездния анасон, настъргания джинджифил и соевия сос. Разбъркваме добре и доливаме вода, така че почти да покрие месото. Поставяме алуминиево фолио и печем два часа в загрята на 180°С фурна, след което махаме фолиото и печем още около 20 - 30 минути, докато течността се карамелизира. Изваждаме гърдите, поръсваме ги със сусам и ги оставяме да „починат“.
Тиквичките нарязваме на много тънки ленти и ги овалваме в брашното, след което ги потапяме в купа със студена вода и веднага ги пържим в тиган с горещото олио или във фритюрник.Соса приготвяме, като сложим всички съставки в касерол и бъркаме на умерен огън, докато се сгъсти и постигнем желаната гъстота.
Поднасяме свинските гърди върху пържените тиквички и гарнираме със сладко-киселия сос.