« Назад

Бързи тостове с гъби

предястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

30 min
(2)
Време
Трудност
2 Рейтинг
Бързи тостове с гъби
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 30 min

1. Почистваме печурките и ги режем на шайби. Нарязваме бекона на ивици и го запържваме заедно с гъбите в сгорещеното маслиново масло 5 – 7 min, докато течността се изпари. Откъсваме листенцата на босилека и ги накълцваме, като оставяме няколко за украса. Подправяме гъбите с босилека и балсамовия оцет, солта и черния пипер.
2. Измиваме домата и го нарязваме на тънки шайби. Препичаме леко хляба и го нареждаме в покрита с хартия за печене тава. Поставяме върху филиите по една шайба домат и по малко гъбена смес. Наръсваме с ементала и печем във фурната при предварително включен на 200°C грил ок. 4 min, докато тостовете станат златистожълти.

Декорираме с босилек и сервираме веднага.