« Назад

Багети с подправки

предястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

50 min
(0)
Време
Трудност
0 Рейтинг
Багети с подправки
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 50 min
Допълнителна информация:

плюс времето за охлаждане

1. Разтвори маята в 450 ml хладка вода и я остави 15 min покрита да втаса. Откъсни листенцата на магданоза и на 2 стръка розмарин и ги накълцай.

2. Омеси гладко тесто от разтворената мая, брашното, захарта, маслиновото масло и 1 ч. л. сол. Към края на месенето прибави накълцаните подправки и майораната и премеси още веднъж. Покрий тестото и го остави 2 – 3 h на топло място да втаса.

3. Раздели тестото на 4 порции върху набрашнена повърхност и оформи 4 багети. Сложи ги върху покрита с хартия за печене тава, покрий ги и ги остави още 30 min да втасват.

4. Откъсни листенцата на останалите стръкове розмарин. Навлажни багетите с вода, поръси ги със сол и розмарин и печи 20 – 25 min в предварително нагрята на 200° C фурна. След това ги остави ги да изстинат.