« Назад

Баварски кюфтета с бирен сос и шпецле

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

80 min
(0)
Време
Трудност
0 Рейтинг
Баварски кюфтета с бирен сос и шпецле
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 80 min

Смесваме двете кайми заедно с яйцето и много ситно нарязания лук. Овкусяваме със сол и черен пипер и разбъркваме добре.
Оформяме малки кюфтенца и ги запържваме в нагорещен тиган.
Нарязваме чесъна и праз лука на едро и ги задушаваме в дълбок съд в загрятото маслиново масло. Добавяме бирата и намаляваме котлона. След 4-5 min наливаме бульона, връщаме в тенджерата запържените кюфтенца и оставяме да къкрят на тих огън 20 – 30 min.
Сваряваме шпецлето в подсолена вода според указанията на опаковката, прецеждаме го и го разпределяме в термоустойчиви купички. Овкусяваме със сол и черен пипер, поставяме кубче масло и настъргваме ементала. Печем 10 min на 180° във фурна с горен реотан, докато кашкавалът се разтопи.
Сервираме кюфтетата с бирения сос и шпецле за гарнитура.