« Назад

Бавно печена свинска плешка със зелен боб и конкасе от домати

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

420 min
(2)
Време
Трудност
2 Рейтинг
Бавно печена свинска плешка със зелен боб и конкасе от домати
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 420 min

Овкусяваме свинската плешка със сол и черен пипер и я поставяме в тава заедно с бульона, 150 ml червено вино и 4 – 5 скилидки чесън. Запечатваме с алуминиево фолио и я печем 6 – 7 часа в предварително загрята на 100°С фурна.
В тиган загряваме маслиновото масло и задушаваме зеления боб. Прибавяме 50 g масло, овкусяваме със сол и останалия чесън, предварително накълцан. Малко преди да го махнем от котлона, прибавяме доматите, предварително обелени и нарязани на кубчета, и наситнения копър. Разбъркваме и сваляме от огъня.
В малък касерол слагаме останалото масло, мащерката и розмарина, 100 ml  червено вино и 50 ml от течността, отделена при печенето на месото. Изчакваме да се редуцира до предпочитаната от нас гъстота.
Поднасяме изпечената плешка върху канапе от зеления боб и допълваме с приготвения сос.