Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
боб боб | 500 g g | |
кълцаник кълцаник | 500 g g | |
лук
лук (кромид) | 1 глави глава | |
чушки чушка | 1 бр. бр. | |
моркови морков | 1 бр. бр. | |
олио олио | 3 с.л. с.л. | |
сол сол | ||
червен пипер червен пипер | 1 ч.л. ч.л. | |
джоджен джоджен | ||
чубрица чубрица |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listБоб с наденица в гърне
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Измиваме боба и го накисваме в студена вода от предишната вечер. Варим за 30 min, след което изхвърляме водата. През това време нарязваме лука, чушката и моркова.
В гърне пресипваме боба и му добавяме 3 с.л. олио, зеленчуците, червения пипер, джоджена и чубрицата.Готвим с капак в предварително загрята фурна за около 60 min.
Междувременно запържваме нарязаната на парчета наденица. Махаме капака, прехвърляме наденицата, заедно с малко сол и варим боба до омекване.
По желание може да прибавим още джоджен преди поднасянето.
по рецепта на семейство Дуцови