Измиваме боба и го накисваме в студена вода от предишната вечер.
Варим за 30 min, след което изхвърляме водата. През това време нарязваме лука, чушката и моркова.
В гърне пресипваме боба и му добавяме 3 с.л. олио, зеленчуците, червения пипер, джоджена и чубрицата.
Готвим с капак в предварително загрята фурна за около 60 min.
Междувременно запържваме нарязаната на парчета наденица.
Махаме капака, прехвърляме наденицата, заедно с малко сол и варим боба до омекване.
По желание може да прибавим още джоджен преди поднасянето.
Избери продуктите, които искаш да добавиш в списъка за пазаруване
500 g бял боб бял боб 500 g кълцаник (сурова кълцана) кълцаник (сурова кълцана) 1 глава кромид лук кромид лук 1 бр. чушки чушка 1 бр. моркова морков 3 с.л. олио олио 1 ч.л. червен пипер червен пипер джоджен джоджен чубрица чубрица сол сол Добави в списъка за пазаруване