+ време за накисване
Предварително накисваме боба за няколко часа и го сваряваме, като сменяме водата 1 – 2 пъти.
В тенджера запържваме лука и чесъна, нарязани на ситно, морковите – на малки кубчета, и чушките – на ивици. Добавяме нарязаните люти чушки, почистени от семките, както и доматите и всички подправки без червения пипер и зеленчуковия бульон.
Правим запръжка от загрятото олио, червения пипер и брашното, която добавяме при боба. След това го прехвърляме заедно със запържените зеленчуци в глинен съд и печем час – час и половина на 180°С. Поднасяме с поръска от пресен магданоз.
Избери продуктите, които искаш да добавиш в списъка за пазаруване
500 g бял боб бял боб 400 g червени чушки червена чушка 2 бр. моркови морков 2 глави кромид лук кромид лук 1 глава чесън чесън 2 бр. люти чушки люта чушка 500 g домата домат