« Назад

Боб яхния

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

120 min
(8)
Време
Трудност
8 Рейтинг
Боб яхния
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 120 min
Допълнителна информация:

+ време за накисване

Предварително накисваме боба за няколко часа и го сваряваме, като сменяме водата 1 – 2 пъти.

В тенджера запържваме лука и чесъна, нарязани на ситно, морковите – на малки кубчета, и чушките – на ивици. Добавяме нарязаните люти чушки, почистени от семките, както и доматите и всички подправки без червения пипер и зеленчуковия бульон.

Правим запръжка от загрятото олио, червения пипер и брашното, която добавяме при боба. След това го прехвърляме заедно със запържените зеленчуци в глинен съд и печем час – час и половина на 180°С. Поднасяме с поръска от пресен магданоз.