Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
бок чой бок чой | 3 | |
домати домат | 250 g g | |
босилек босилек | 6 стръка стрък | |
лук лук | 1 глави глава | |
чесън чесън | 3 скилидки скилидка | |
сирене „Грана Падано“ сирене „Грана Падано“ | 150 g g | |
маслиново масло маслиново масло | 20 ml ml | |
сол сол | ||
черен пипер черен пипер |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listБок чой пълнен с доматена салца
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Загряваме маслиновото масло и в него задушаваме ситно нарязаните лук и чесън. Обелваме доматите и ги настъргваме или ги нарязваме на много малки кубчета. Добавяме ги към лука и чесъна и задушаваме всичко за още 6 - 7 минути, докато течността изври. След това прибавяме накъсания босилек, овкусяваме със сол и черен пипер и сваляме от котлона. Оставяме доматената салца да изстине малко.Измиваме бок чоя и го оставяме да се отцеди. Разделяме листата и в джобчето, което образува всяко листо, пълним от доматената салца.
Как да сервираме:
Нареждаме пълнените листа в плато и поръсваме с настъргано на тънки люспи сирене „Грана Падано“. Допълваме със совиньон блан.