Верига от любими рецепти
Бок чой пълнен с доматена салца

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

бок чой бок чой3
домати домат250 g g
босилек босилек6 стръка стрък
лук лук1 глави глава
чесън чесън3 скилидки скилидка
сирене „Грана Падано“ сирене „Грана Падано“150 g g
маслиново масло маслиново масло20 ml ml
сол сол
черен пипер черен пипер

Бок чой пълнен с доматена салца

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

20 min
(0)

Начин на приготвяне

Загряваме маслиновото масло и в него задушаваме ситно нарязаните лук и чесън. Обелваме доматите и ги настъргваме или ги нарязваме на много малки кубчета. Добавяме ги към лука и чесъна и задушаваме всичко за още 6 - 7 минути, докато течността изври. След това прибавяме накъсания босилек, овкусяваме със сол и черен пипер и сваляме от котлона. Оставяме доматената салца да изстине малко.Измиваме бок чоя и го оставяме да се отцеди. Разделяме листата и в джобчето, което образува всяко листо, пълним от доматената салца.

Как да сервираме:
Нареждаме пълнените листа в плато и поръсваме с настъргано на тънки люспи сирене „Грана Падано“. Допълваме със совиньон блан.