« Назад

Босилекова салата с цедено кисело мляко и пържени кайсии

салата

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

40 min
(1)
Време
Трудност
1 Рейтинг
Босилекова салата с цедено кисело мляко и пържени кайсии
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 40 min
Допълнителна информация:

без времето за отцеждане

1. Извади шамфъстъка от черупките и го стрий. Сипи го в киселото мляко, разбъркай добре и овкуси със солта и черния пипер. Покрий една цедка с два пласта кухненска хартия, постави я над купа и изсипи в нея киселото мляко. Сложи купата в хладилник и остави млякото за една нощ да се отцеди.

2. Измий босилека и марулята, остави ги да се отцедят и после ги накъсай. Измий кайсиите, разполови ги, отстрани им костилките и ги нарежи на резени. Запържи ги в 4 с.л. сгорещено маслиново масло за ок. 3 min при непрекъснато бъркане и ги извади от тигана.

3. Разбъркай мазнината от пърженето с балсамовия оцет, меда, останалото маслиново масло, солта и черния пипер. 

3. Смеси салатата и кайсиите с дресинга и разсипи по чинии. Оформи красиво с две чаени лъжици цеденото кисело мляко и гарнирай него салатата.