« Назад

Бостънски крем пай

десерт

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

75 min
(1)
Време
Трудност
1 Рейтинг
Бостънски крем пай
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 75 min
Допълнителна информация:

без времето за охлаждане

1. Раздели яйцата на белтъци и жълтъци и разбий белтъците на сняг с 5 с.л. студена вода. Добавяй на тънка струйка 190 g захар и солта и продължавай да разбиваш, докато белтъците на сняг започнат леко да блестят. Прибави жълтъците и разбъркай с движения отдолу нагоре. Пресей през сито над сместа 60 g брашно, 60 g нишесте и бакпулвера и отново разбъркай внимателно отдолу нагоре. Изсипи тестото равномерно в отваряща се отстрани форма за печене (26 cm Ø) с покрито с хартия за печене дъно. Печи в предварително загрята на 180°C фурна за 25 – 30 min, докато добие светъл цвят.

2. Блатът трябва да остане 30 min върху кухненска решетка, за да изстине във формата. След това внимателно отстрани формата и го остави да изстине напълно.

3. За пълнежа разбий жълтъците с останалата захар и ваниловата захар. Пресей през сито над сместа останалото брашно и нишесте и разбъркай. Загрей прясното мляко и го добавяй бавно при непрекъснато бъркане.

4. Върни обратно сместа на печката, като използваш съда, в който е загрявано млякото. Бъркай непрекъснато, докато кремът се сгъсти. Пресипи крема в купа, завий с кухненско прозрачно фолио и го остави да изстине.

5. Натроши шоколада. Загрей го със сметаната и маслото, докато се стопи. Остави го за 20 – 30 min да изстине, като го разбъркваш от време на време. Разрежи блата на две. Разпредели равномерно ваниловия крем върху долния блат и постави отгоре втория блат. Отгоре разпредели равномерно шоколадовия крем, така че да потече малко и отстрани на блатовете. Остави пая да стегне.