« Назад

Брауни с еспресо и вишни

десерт

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

60 min
(3)
Време
Трудност
3 Рейтинг
Брауни с еспресо и вишни
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 60 min
Допълнителна информация:

без времето за охлаждане и съхнене

1. Натроши шоколада. Накълцай 1 с. л. вишни и ги сложи настрана. Нарежи маслото на кубчета и разтопи 250 g шоколад с него на водна баня. Остави да изстине.

2. Разбий на крем яйцата, жълтъка, захарта и солта, докато захарта се разтвори. Добави шоколадовата смес и разбъркай. Смеси целите вишни с брашното и бакпулвера и разбъркай кратко с еспресото. Добави 100 g натрошен шоколад.

3. Разстели тестото в намазнена, покрита с хартия за печене форма или тавичка (ок. 18 x 22 cm). Печи ок. 30 min в предварително загрята на 180° C фурна, докато повърхността хване коричка, а вътрешността е все още мека. Остави изпеченото брауни да изстине във формата.

4. Разтопи останалия шоколад на водна баня и с лъжица го разпредели на ивици върху браунито. Наръси с натрошените вишни и остави да изсъхне. Нарежи сладкиша на кубчета.