« Назад

Брускети с гауда и витаминозна салата

предястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

15 min
(22)
Време
Трудност
22 Рейтинг
Брускети с гауда и витаминозна салата
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 15 min

Нарязваме минифранзелата на 3 – 4 парчета по диагонал, намазваме я с кравето масло и отгоре им поставяме тънки резенчета домат. Запичаме брускетите в предварително загрята на 200° С фурна за около 2 – 3 min. След това изваждаме брускетите от фурната, поставяме отгоре им слайс гауда, съобразен с размера на хлебчето. Връщаме багетите отново във фурната да се допекат за около 3 – 4 min. След като се охладят за кратко, ги поставяме в кутията.

За салататанастъргваме морковите и цвеклото на едро, след това нарязваме айсберга и предварително почистения спанак на ивици. Объркваме ги в дълбока купа и ги поставяме в кутията, без да са овкусени.

В купичка приготвяме дресинга, като изстискваме лимона, прибавяме маслиновото масло, мед и сол и разбъркваме до готовност. Прехвърляме го в малка кутийка с капак или в бурканче с капак на винт и овкусяваме салатата непосредствено преди ядене.