« Назад

Бургер от говеждо със сирене Чедър и скариди, поднесен със свежа салата с печени...

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

15 min
(2)
Време
Трудност
2 Рейтинг
Бургер от говеждо със  сирене Чедър и скариди, поднесен със свежа салата с печени тиквички, чери домати, рукола и ментов дресинг
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 15 min
  • Задушаваме лука с печурките и добавяме настърганата кора от лимон. Овкусяваме със сол и пипер и оставяме да изстине.
  • Сготвяме месото в нагорещен тиган или грил до желаната степен и го оставяме да почине.
  • Приготвяме тиквичките на грил или грил тиган.
  • Готвим скаридите в малко зехтин или олио за 2-3 min.
  • Запичаме питките от отрязаната им страна.
  • Асемблираме бургера както следва: долна питка, чеснов сос, бургер, рагу от печурки с лук, скариди, горна питка.
  • За салатата нарязваме чери доматите на половинки, добавяме руколата и грилованите изстинали тиквички и оставяме на страна. Преди поднасяне овкусяваме салатата с дресинг от зехтин, сол, лимонов сок и прясна мента, нарязана на ситно. Дресингът може и да се пасира за по-кремообразен вид

Surf'n'turf е наименование на ястия, които съчетават морска храна и червено месо.