Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
бургер от говеждо месо бургер от говеждо месо | 2 бр. бр. | |
чедър чедър | 80 g g | |
бял хляб бял хляб | 2 бр. бр. | |
домати
домат (шайби) | 2 филии филия | |
зелени чушки зелена чушка | 1 | |
айсберг
айсберг (или маруля) | 2 листа лист | |
червен лук червен лук | 2 шайби шайба | |
кетчуп кетчуп | 2 с.л. с.л. | |
майонеза майонеза | 2 с.л. с.л. | |
олио олио | 2 с.л. с.л. |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listБургер от младо телешко с домат, айсберг и зелена чушка
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Запичаме бургера в предварително нагорещен тиган или грил за по 2 min от всяка страна за medium степен на изпичане. Ако го правим в тиган, използваме растителната мазнина (олио), а ако го печем на грил, намазваме бургера, преди да го поставим на огъня. След като обърнем месото, поставяме сиренето отгоре и го оставяме да се разтопи от топлината.
Оставяме месото да почине и запичаме питките от отрязаната им страна, така че да станат хрупкави и златисти. Това е важно, за да не прокисне хлябът от сочните съставки, които използваме.
Редим бургера, като следваме тази последователност: долна питка, кетчуп, бургер от младо телешко със сирене, домат, айсберг, чушка, лук, майонеза, горна питка.