Верига от любими рецепти
Бургер от младо телешко с домат, айсберг и зелена чушка

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

бургер от говеждо месо бургер от говеждо месо2 бр. бр.
чедър чедър80 g g
бял хляб бял хляб2 бр. бр.
домати домат
(шайби)
2 филии филия
зелени чушки зелена чушка1
айсберг айсберг
(или маруля)
2 листа лист
червен лук червен лук2 шайби шайба
кетчуп кетчуп2 с.л. с.л.
майонеза майонеза2 с.л. с.л.
олио олио2 с.л. с.л.

Бургер от младо телешко с домат, айсберг и зелена чушка

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

15 min
(30)

Начин на приготвяне

Запичаме бургера в предварително нагорещен тиган или грил за по 2 min от всяка страна за medium степен на изпичане. Ако го правим в тиган, използваме растителната мазнина (олио), а ако го печем на грил, намазваме бургера, преди да го поставим на огъня. След като обърнем месото, поставяме сиренето отгоре и го оставяме да се разтопи от топлината.
Оставяме месото да почине и запичаме питките от отрязаната им страна, така че да станат хрупкави и златисти. Това е важно, за да не прокисне хлябът от сочните съставки, които използваме.
Редим бургера, като следваме тази последователност: долна питка, кетчуп, бургер от младо телешко със сирене, домат, айсберг, чушка, лук, майонеза, горна питка.