« Назад

Черноморски миди с кориандър, чесън и бяло вино

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

40 min
(6)
Време
Трудност
6 Рейтинг
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 40 min

Задушаваме мидите в тенджера под похлупак и готвим така, докато всичките се отворят (ако има неотворена мида, я изхвърляме).

След това в тенджерата добавяме маслото, виното, солта, черния пипер и чесъна, нарязан на ситно или настърган на ренде.

Объркваме много добре, така че всички миди да се овкусят със соса.

Прибавяме нарязания на ситно кориандър (магданоз) и отново разбъркваме.

На финала добавяме кората и сока на 1 лимон, поръсваме със ситно нарязания пресен лук и сервираме.