« Назад

Чийзкейк със сьомга

предястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

90 min
(7)
Време
Трудност
7 Рейтинг
Чийзкейк със сьомга
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 90 min
Допълнителна информация:

+ охлаждане

Овкусяваме филето от сьомга със сол, черен пипер и маслиново масло. Увиваме го в алуминиево фолио и го печем 20 минути в предварително загрята на 180°С фурна. След като го извадим, го оставяме да изстине, накъсваме го на парченца и го смесваме в купа заедно с нарязаната на тънки ленти пушена сьомга. Оставяме рибата в хладилник за около 30 минути.
 
През това време в блендер смиламе крeкерите до получаване на много фини трохи. След това ги смесваме с мащерката и предварително разтопеното масло и объркваме добре. От така приготвеното тесто оформяме равномерен тънък блат и го разстиламе на дъното на кръгла форма за печене с диаметър 25 – 30 cm. За предпочитане е формата да бъде със свалящи се стени, за да е по-лесно изваждането впоследствие. Печем соления блат 10 минути в загрята на 180°С фурна.
Към охладената сьомга прибавяме крем сиренето и нарязаните на ситно копър и див лук. Разбъркваме добре и подправяме с кората и сока на изцедения лимон, сол и черен пипер, след което отново разбъркваме.
 
Когато блатът напълно изстине, нанасяме готовата смес равномерно върху него и оставяме поне за два часа в хладилник, за да стегне добре.

Как да сервираме:
Поднасяме чийзкейка като предястие, украсен със стрък пресен копър. За пълна наслада го комбинираме с чаша ризлинг.