« Назад

Carbonada criolla – телешка яхния със зеленчуци и плодове

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

120 min
(0)
Време
Трудност
0 Рейтинг
Carbonada criolla – телешка яхния със зеленчуци и плодове
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 120 min

1. Измий и подсуши месото и го изпържи на порции в малко количество сгорещено маслиново масло – от всички страни, така че да се образува коричка. Подправи със солта и лютия червен пипер.

2. Измий чушките, отстрани семките и ги нарежи на кубчета. Залей доматите с топла вода, обели ги и ги нарежи на кубчета. Обели лука и чесъна и също ги нарежи на кубчета.

3. Извади месото от тенджерата и изпържи в същата мазнина чушките, лука и чесъна, като непрекъснато бъркаш. Добави месото и доматите. Накъсай листенцата на мащерката и ги добави със 150 ml бульон. Остави яхнията да се задушава под капак 1 h.

4. В това време обели картофите и сладките картофи, почисти тиквичките и нарежи всичко на едри кубчета. Добави картофите към яхнията и, ако е необходимо, още бульон и готви 10 min. След това сипи сладките картофи и тиквичките и готви още 15 min.

5. Обели банана, измий прасковата и ѝ отстрани костилката. Нарежи плодовете на едри кубчета, прибави ги към яхнията и готви ок. 5 min. Подправи пикантно със солта и лютия червен пипер.