« Назад

Цедено биволско кисело мляко с печени орехи със солен карамел

десерт

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

40 min
(3)
Време
Трудност
3 Рейтинг
Цедено биволско кисело мляко с печени орехи със солен карамел
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 40 min

1. Загряваме захарта в тиган, без да бъркаме и я разтопяваме. Добавяме маслото на бучки от хладилника и разбъркваме динамично. Наливаме сметаната на малки части, бъркайки до получаване на гъст карамелен сос. Трябва да бъдем внимателни, защото карамелът е много горещ.

2. Сваляме от огъня и добавяме солта.

3. Изпичаме орехите в тиган или тава до получаване на златист цвят.

4. Поднасяме цеденото мляко, гарнирано с ядките и полято със соления карамел.