« Назад

Ципури с доматено масло и ориз с краставица

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

50 min
(0)
Време
Трудност
0 Рейтинг
Ципури с доматено масло и ориз с краставица
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 50 min

1. Направи малки разрези на доматите, залей ги с вряща вода и ги остави 1 min да се бланшират. След това излей горещата вода, залей ги със студена и ги обели. Раздели ги на четири, отстрани им семките и ги нарежи на фини кубчета.

2. Смеси доматите с маслото и овкуси с морската сол и черния пипер.

3. Свари ориза във вряща подсолена вода според указанията върху опаковката. Измий и подсуши ципурите и им направи няколко напречни разреза. Намажи разрезите с малко доматено масло.

4. Натрий рибите отвън и отвътре със сол и черен пипер и сложи по 1 – 2 клонки мащерка в корема на всяка. Нареди ги в леко намазнена тава и печи ок. 25 min в предварително загрята на 200° C фурна. Обърни ги по средата на печенето.

5. Междувременно обели краставиците, разрежи ги по дължина на две, издълбай семките и нарежи месестата част на кубчета. Обели лука и го нарежи на кубчета. Откъсни листенцата на останалите клонки мащерка.

6. Загрей 3 – 4 с.л. доматено масло и запържи в него краставиците и лука за 5 – 7 min. Овкуси със солта, черния пипер и мащерката.

7. Излей водата от ориза, остави го да се отцеди и го разбъркай с краставиците. Сервирай ориза с ципурите, а отгоре постави да се разтопи останалото доматено масло.

Съвет: Можеш да приготвиш ципурите и на грил.