« Назад

Цяла патица печена и глазирана със сироп от ананас и пържени сладки картофи

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

120 min
(2)
Време
Трудност
2 Рейтинг
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 120 min

Почистваме патицата и правим малки ромбоидни разрези по кожата откъм гърдите, за да стане по-хрупкава при печенето. Овкусяваме със сол и черен пипер и поставяме портокала и лимона във вътрешността й, след което я слагаме в тава и печем 1 h и 30 min в предварително загрята на 180° С фурна.

20 min преди да извадим патицата, я намазваме обилно със смес от мед и сок от ананас, а върху гърдите й поставяме шайбите ананас и я връщаме във фурната да се допече.  Ако е необходимо, доливаме малко вода в тавичката, за да не загаря.

Обелваме картофите и ги нарязваме на гредички, след което ги пържим в загрятото олио. Накрая ги овкусяваме със сол и черен пипер.

Когато патицата е готова, я оставяме поне 20 min да почине, преди да я режем. Поднасяме я с гарнитура от пържени сладки картофи.