« Назад

Дамски пръст (бадемови бисквити)

десерт

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

70 min
(1)
Време
Трудност
1 Рейтинг
Дамски пръст (бадемови бисквити)
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 70 min
Допълнителна информация:

без времето за изстудяване, охлаждане и съхнене

1. Нарязваме марципана на едри кубчета и го натрошаваме на фини трохи в кухненски робот. Режем и маслото на кубчета. От него, марципана, захарта, солта, яйцето, брашното и бакпулвера омесваме гладко тесто. При нужда добавяме малко студена вода. Оставяме тестото на хладно за най-малко 2 h.

2. Заливаме бадемите с вряла вода, оставяме ги да киснат за кратко и изливаме водата. Изваждаме ги с натиск от люспите и подсушаваме.

3. От тестото върху малко брашно оформяме пръсти. В края на всеки пръст поставяме по един бадем за нокът и го притискаме в тестото. С нож внимателно маркираме напречни гънки и поставяме пръстите върху покрити с хартия за печене тави. Изпичаме ги една след друга в предварително загрята на 175°C фурна за 12 – 15 min, докато бисквитите станат хрупкави, но светли на цвят (неизпечените бисквити държим на хладно). Оставяме ги да изстинат върху кухненска решетка.

4. Пресяваме пудрата захар, разбъркваме я с малко вода до получаването на гъста глазура и я оцветяваме в червено. С помощта на четка намазваме бадемите. По желание можем да натопим долния край на пръста в глазурата, за да изглежда като кръв. Оставяме пръстите да изсъхнат.