« Назад

Датски ябълков десерт

десерт

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

35 min
(2)
Време
Трудност
2 Рейтинг
Датски ябълков десерт
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 35 min
Допълнителна информация:

без времето за охлаждане и престой

1. Обели ябълките, отстрани им семките и ги нарежи на кубчета. Сложи ги заедно с ябълковия сок и захарта на котлона, докато кипнат. Вари около 8 min, докато ябълките омекнат. Намачкай ги с вилица, но не много на ситно. Остави ги да изстинат.

2. Разтроши черния хляб. Разтопи маслото и карамелизирай в него пудрата захар, като бъркаш непрекъснато. Добави хляба и разбъркай 1 – 2 min с карамела. Остави сместа да изстине.

3. Разбий сметаната на твърд крем. В чаши подреди на слоеве ябълковото пюре, трохите хляб, сметаната и червените боровинки и остави 30 – 60 min в хладилника да стегне.

 

Съвет: Ще можеш да приготвиш десерта по-бързо, ако използваш 500 g готово ябълково пюре от буркан.