« Назад

Дип с риба тон и каперси

предястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

20 min
(1)
Време
Трудност
1 Рейтинг
Дип с риба тон и каперси
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 20 min
Допълнителна информация:

без времето за охлаждане

1. Обели лука и чесъна, накълцай ги и ги задуши в 2 с.л. сгорещено маслиново масло, докато станат стъклени. В това време настържи фино филията. Извади ⅔ от лучената смес и я остави настрана. Сипи в тигана останалото олио, добави хлебните трохи и запържи кратко до хрупкавост. Овкуси със солта и черния пипер и остави да изстине.

2. Накълцай каперсите. Остави рибата тон добре да се отцеди. Сипи я в купа и я накъсай с вилица. Смеси я със сметаната, оставения настрана лук и каперсите и овкуси със солта и черния пипер.

3. Сипи дипа в купа. Откъсни листенцата на магданоза, наситни ги, разбъркай ги с хлебните трохи и преди сервиране ги постави върху дипа.