Верига от любими рецепти
Дивечови кюфтета на скара с домашно топло кьопоолу с печени орехи

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

кюфтенца кюфтенца
(дивечови, с месо от сърна)
400 g g
олио олио80 ml ml
печена чушка печена чушка200 g g
патладжан патладжан2
чесън чесън3 скилидки скилидка
магданоз магданоз5 стръка стрък
орехи орех50 g g
пушен червен пипер пушен червен пипер1 ч.л. ч.л.
ракия ракия20 ml ml
сол сол
черен пипер черен пипер

Дивечови кюфтета на скара с домашно топло кьопоолу с печени орехи

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

1:30 h
(2)

Начин на приготвяне

Намазваме кюфтенцата с олио и ги печем на грил или грил тиган.

Нарязваме патладжана на шайби и го осоляваме. Оставяме го за 30 min, за да се отдели горчивината и го измиваме обилно.

Изпичаме го с малко олио, сол и черен пипер в загрята на 180° C фурна до готовност, за около 20 min. След като изстине, го накълцваме заедно с чушките.

В тиган загряваме около 30 ml олио и задушаваме накълцания чесън, като към него прибавяме чушките, патладжана и ситно нарязания магданоз.

Орехите смесваме с ракията, пушения червен пипер и сол на вкус и ги изпичаме за 10 - 15 min в загрята на 180° С фурна. Когато са готови, ги натрошаваме и прибавяме към кьопоолуто.

Поднасяме дивечовите кюфтенца с топлото домашно кьопоолу.