« Назад

Дивечови кюфтета на скара с домашно топло кьопоолу с печени орехи

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

90 min
(0)
Време
Трудност
0 Рейтинг
Дивечови кюфтета на скара с домашно топло кьопоолу с печени орехи
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 90 min

Намазваме кюфтенцата с олио и ги печем на грил или грил тиган.

Нарязваме патладжана на шайби и го осоляваме. Оставяме го за 30 min, за да се отдели горчивината и го измиваме обилно.

Изпичаме го с малко олио, сол и черен пипер в загрята на 180° C фурна до готовност, за около 20 min. След като изстине, го накълцваме заедно с чушките.

В тиган загряваме около 30 ml олио и задушаваме накълцания чесън, като към него прибавяме чушките, патладжана и ситно нарязания магданоз.

Орехите смесваме с ракията, пушения червен пипер и сол на вкус и ги изпичаме за 10 – 15 min в загрята  на 180° С фурна. Когато са готови, ги натрошаваме и прибавяме към кьопоолуто.

Поднасяме дивечовите кюфтенца с топлото домашно кьопоолу.