« Назад

Драконови яйца в гнездо (яйца с дип от авокадо)

предястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

35 min
(1)
Време
Трудност
1 Рейтинг
Драконови яйца в гнездо (яйца с дип от авокадо)
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 35 min
Допълнителна информация:

без времето за охлаждане и оцветяване

1. Варим яйцата във вряща вода за 10 min, за да станат твърди. Заливаме ги със студена вода и ги оставяме да изстинат малко. Притискаме леко черупките на яйцата от всички страни, за да се образуват пукнатини. Поставяме сладкарските бои в 2 купи и ги разтваряме с вода (течността трябва да е интензивно оцветена). Поставяме по 3 яйца във всяка боя, но да са покрити с течност. Оставяме ги за най-малко 3 h или цяла нощ в хладилника, за да поемат боята.

2. Почистваме чушката, отстраняваме семките и я нарязваме на тесни ивици. Разполовяваме двата броя авокадо, отстраняваме костилките и намачкваме на едро месестата част със сока от лайм. Овкусяваме получения дип със солта и черния пипер и го изсипваме в чиния. Около него подреждаме ивиците чушка като гнездо. Обелваме яйцата и ги подреждаме върху дипа.