« Назад

Емпанадас с риба тон и маслини

предястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

70 min
(1)
Време
Трудност
1 Рейтинг
Емпанадас с риба тон и маслини
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 70 min
Допълнителна информация:

без времето за престой и охлаждане

1. Омеси гладко тесто от брашното, ½ ч. л. сол, нарязано на кубчета масло и ок. 75 ml хладка вода. Покрий го и го остави на стайна температура ок. 30 min да почива.

2. Междувременно свари яйцата във вряща вода за 10 min. Излей водата, залей ги със студена и ги остави да изстинат, а после ги обели и нарежи на едро. Остави рибата тон и маслините да се отцедят, маслините нарежи на едро. Смеси рибата, маслините, яйцата, ориза и зърнестото сирене и подправи със солта и черния пипер.

3. Разточи тестото върху малко брашно на тънка кора с дебелина 2 – 3 mm и изрежи 12 кръга (по 12 cm Ø). Постави в центъра на кръговете по малко от плънката, прегъни отгоре тестото, докато се получат полумесеци и с вилица притисни силно ръбовете.

4. Постави ги върху покрита с хартия за печене тава и ги намажи с жълтък. Печи ок. 25 min в предварително загрята на 200° C фурна, докато станат златистожълти и хрупкави.

5. Сервирай по желание горещи или изстинали. Емпанадас са много вкусни с лютеница или гуакамоле за топене.