« Назад

Есенна салата с пържени гъби кладница

салата

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

40 min
(2)
Време
Трудност
2 Рейтинг
Есенна салата с пържени гъби кладница
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 40 min

1. Почистваме гъбите и в зависимост от големината им ги нарязваме на две или на четири. Накълцваме на едро орехите. Почистваме салатата и радичиото и ги накъсваме на парчета с размер на една хапка. Измиваме ябълките, отстраняваме семките и ги нарязваме на тънки резени.
2. В тиган без мазнина запичаме леко орехите. Изваждаме ги и ги оставяме настрана. Запържваме гъбите на порции, като пържим всяка порция в 1 ч.л. сгорещено масло за 1 min от всяка страна. Овкусяваме ги със солта и черния пипер, изваждаме ги и ги оставяме настрана.
3. Разтопяваме останалото масло в тигана и го сваляме от огъня. Разбъркваме марината от разтопеното масло, оцета, меда, горчицата, солта и черния пипер. Смесваме маринатата с двата вида салата и ябълковите резени и разпределяме в 4 чинии. Върху салатата нареждаме гъбите и поръсваме с орехите.