« Назад

Етиопска зелева яхния

супа

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

55 min
(0)
Време
Трудност
0 Рейтинг
Етиопска зелева яхния
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 55 min

1. Почисти зелката, отстрани кочана и я настържи или нарежи на много фини ивици.

2. Обели лука и морковите. Нарежи лука на ситно, а морковите – на малки кубчета. Задуши ги 3 min в сгорещено олио, като бъркаш непрекъснато. Овкуси с кимиона, куркумата, солта и черния пипер и задушавай още малко. Залей с 400 ml бульон и добави зелето. Остави да се готви 10 min под капак, докато зелето слегне.

3. В това време обели картофите и ги нарежи на кубчета. Добави ги към яхнията и при нужда долей останалия бульон. Готви още 15 – 20 min, докато картофите омекнат. Овкуси със солта, черния пипер и сока от лимон.