« Назад

Филе от лаврак върху спанак и аспержи с маслено-лимонов сос

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

40 min
(10)
Време
Трудност
10 Рейтинг
Филе от лаврак върху спанак и аспержи с маслено-лимонов сос
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 40 min

Филетираме лаврака и овкусяваме със сол и черен пипер. В тиган смесваме олиото с 50 g масло и запечатваме от двете страни филетата. Накрая прибавяме част от мащерката и розмарина, за няколко секунди, само да пуснат аромата си.

Почистваме и нарязваме аспержите и ги слагаме във вряла вода с лимон за около 3 min. След това ги пресичаме в купа с лед. В отделен тиган загряваме 50 g масло и задушаваме спанака, ситно нарязания чесън, аспержите, сол и черен пипер.

Обелваме домата и го нарязваме на шайби. Запичаме го върху хартия за печене във фурна на 180° С за 5 min.

За соса разтопяваме останалото масло в тенджера и към него добавяме ситно нарязаните мащерка и розмарин, лимоновия сок, сол, черен пипер. Оставяме да се редуцира.

Сервираме филетата от лаврак върху печения домат и спанака с аспержи, отгоре поливаме със соса.