« Назад

Филе от пъстърва с билкова коричка и зелена салата

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

40 min
(5)
Време
Трудност
5 Рейтинг
Филе от пъстърва с билкова коричка и зелена салата
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 40 min

Измиваме пъстървата и с помощта на остър нож отделяме филетата, като режем по дължината на гръбначната кост. След това отстраняваме и костиците и я поставяме в тава върху хартия за печене.
В блендер слагаме хляба и пресните подправки, смиламе ги до много фино и добавяме толкова маслиново масло, колкото да се получи лепкава смес.
 
Овкусяваме пъстървата със сол и черен пипер и отгоре є разстиламе равномерен слой от билковия хляб. Така печем 20 минути в предварително загрята на 180°С фурна.
Междувременно измиваме зеленчуците и ги нарязваме в дълбока купа. Овкусяваме ги с изцедения лимонов сок, маслиново масло и сол и разбъркваме добре.

Как да сервираме:
Изпечената пъстърва с билкова коричка поднасяме с гарнитура от салата. Комбинараме с младо и свежо шардоне.