« Назад

Филе от сьомга с люспа от картоф

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

30 min
(1)
Време
Трудност
1 Рейтинг
Филе от сьомга с люспа от картоф
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 30 min

Обелваме картофа и го нарязваме на много тънки шайбички – почти колкото лист хартия.
Отстраняваме кожата от рибата. Осоляваме филетата и върху тях подреждаме листа от босилек и картофените шайбички, като леко ги притискаме.
В тиган загряваме половината масло и в него задушаваме ситно нарязания лук, гъбите, нарязани на полумесеци, и сушените домати. След като омекнат, прибавяме почистения спанак и предварително сварения морков и ги задушаваме. Доливаме сметаната, овкусяваме със сол и черен пипер и оставяме  за 4 – 5 min сместа да се сгъсти.
В отделен тиган загряваме маслиновото масло и слагаме филетата сьомга да се пържат първо откъм страната, покрита с картоф. След 2 – 3 min ги обръщаме от другата страна, добавяме останалото масло и ги поливаме обилно с него, щом се разтопи. Готвим така още няколко минути.