« Назад

Филе от сьомга в пергамент и грахово велуте

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

30 min
(4)
Време
Трудност
4 Рейтинг
Филе от сьомга в пергамент и грахово велуте
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 30 min

Подправяме филетата сьомга със сол, черен пипер и малко маслиново масло. Върху всяко парче поставяме сушени домати, резен лимон, мащерка, розмарин и разполовена скилидка чесън. Увиваме филетата поотделно в хартия за печене и ги слагаме в предварително загрята на 180°С фурна. Печем 20 минути.
През това време приготвяме велутето, като загряваме маслиновото масло и в него задушаваме ситно нарязаните лук и чесън. Щом омекнат, прибавяме граха. След като той се задуши, добавяме маслото и оставяме да се разтопи. Доливаме сметаната и прясното мляко и изчакваме да заври. След няколко минути, когато течността леко се редуцира, сваляме съда от котлона. Пасираме граха до получаване на еднородна смес и накрая подправяме със сол и черен пипер.

Как да сервираме:
Поднасяме сьомгата в пергамента с граховото велуте отстрани. По желание бихме могли да я сервираме в дълбока чиния върху основа от грахово велуте. Допълваме с пино ноар или розе.