« Назад

Филе от шаран с пресни билки, поднесено със суфле от тиква и сос от лайм

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

60 min
(1)
Време
Трудност
1 Рейтинг
Филе от шаран с пресни билки, поднесено със суфле от тиква и сос от лайм
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 60 min

Отделяме филетата от шарана с помощта на остър нож и ги овкусяваме го със сол и черен пипер. Накълцваме мащерката и розмарина, след което овалваме филето в подправките. В тиган загряваме зехтина и запечатваме филето по две минути от всяка страна.

Почистваме тиквата и я нарязваме на кубчета. Загряваме маслото и в него сотираме тиквата до готовност. В купа последователно разбиваме жълтъците, брашното, млякото, тиквата, печените тиквени семки и добавяме сол и черен пипер до получаването на хомогенна смес.

В подходяща форма за печене, намазана с масло и поръсена с галета сипваме сместа и печем в предварително загрята на 200° С фурна за 8 – 10 min.

За соса изцеждаме лайма, към него добавяме, девесила и меда и разбъркваме добре.

Поднасяме шарана и суфлето, като ги поливаме със соса от лайм и може да поръсим с кубчета тиква.