« Назад

Фокача с розмарин и маслини, поднесена с дип от тиквички

печива

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

45 min
(12)
Време
Трудност
12 Рейтинг
Фокача с розмарин и маслини, поднесена с дип от тиквички
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 45 min

1. Пресей брашното и го смеси с маята и солта в голяма купа. Разбъркай добре
2. Добави половината от водата и 30 ml маслиново масло и разбъркай с ръце. Бъркай и добавяй постепенно останалата вода, докато стане хубаво хомогенно тесто – меко и без бучки 3.
3. Прехвърли тестото върху намазнена с маслиново масло дъска и меси около 3 – 4 min
4. Разточи тестото (може и в неправилна форма) и го постави върху хартия за печене в плоска тава
5. Направи малки дупчици и постави в тях маслини и листенца розмарин
6. Полей с маслиново масло и поръси с малко морска сол
7. Печи в предварително загрята на 220°С фурна около 20 min
8. 5 min преди да извадиш фокачата от фурната, я полей с малко маслиново масло и поръси с настъргано сирене „Грана Падано“, след което върни да се допече
9. Междувременно в загрято маслиново масло задуши лука и чесъна за дипа, нарязани на ситно
10. Добави тиквичките на малки кубчета и задуши, докато омекнат
11. Добави сушените домати
12. Долей доматения сос и сложи пресния босилек, като си оставиш 1 – 2 листа за декорация. Накрая овкуси със сол и черен пипер
13. След като дипът се редуцира, го поднеси към фокачата